Dinsdag 26 november 2024
van 16:00 uur - 20:00 uur.
Introductie kookworkshop: Ayurveda in je dagelijks leven
Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier van koken waarbij de levenskracht
in het voedsel behouden blijft.
Zo blijft het voedsel vers.
De combinatie van kruiden zorgen ervoor dat het voedsel door het lichaam
gemakkelijk verteerd kan worden, zodat er geen ama hoeft te ontstaan.
Tevens heeft het invloed op alle zintuigen en ervaar je de invloed van rust op lichaam en geest.
Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier om te integreren in je dagelijks leven.
Centraal staat:
-jij en de 6 smaken, de relatie met de dosha''s en gezamenlijk koken.
-De uitwerking van voedsel en de hoeveelheid voedsel op de geest.
-Het verschil tussen een westerse kok en een Vedisch kok: bewustzijn.
-Uitgelicht de Vediche kookkunst en het Ayurvedische koken.
-Inzichten in het bereiden van voedsel vanuit de ( Ayur) Vedische traditie.
-Gezamenlijk gerechten bereiden en nuttigen. (Tridosha)
Zelf Tridosha kruidenthee maken.