Ayurvedische Koken voor de Herfst
Zondag 22 oktober 2023: 10:30 - 15:00 uur.
In de herfst gaat bij iedereen de Vata dosha omhoog.
De gerechten die worden bereid zijn weldadig voor de herfst en balancerend voor de vata dosha.
Uitgelicht wordt: aspecten van de vata dosha, kruiden en specerijen voor de herfst.
Combinatie voor de spijsvertering van kruiden granen, peulvruchten en groenten, voor dit jaar getijde.
Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier van koken waarbij de levenskracht
in het voedsel behouden blijft. Zo blijft het voedsel vers.
De combinatie van kruiden zorgen ervoor dat het voedsel door het lichaam
gemakkelijk verteerd kan worden, zodat er geen ama hoeft te ontstaan.
Tevens heeft het invloed op alle zintuigen en ervaar je de invloed van rust op lichaam en geest.
Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier om te integreren in je dagelijks leven.
Zondag 26 november
van 10:30 uur - 15:00 uur.
Introductie workshop: Ayurveda in je dagelijks leven
Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier van koken waarbij de levenskracht in het voedsel behouden blijft.
Zo blijft het voedsel vers. De combinatie van kruiden zorgen ervoor dat het voedsel door het lichaam gemakkelijk verteerd kan worden, zodat er geen ama hoeft te ontstaan.
Tevens heeft het invloed op alle zintuigen en ervaar je de invloed van rust op lichaam en geest.
Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier om te integreren in je dagelijks leven.
Centraal staat:
-jij en de 6 smaken, de relatie met de dosha''s en gezamenlijk koken.
-De uitwerking van voedsel en de hoeveelheid voedsel op de geest.
-Het verschil tussen een westerse kok en een Vedisch kok: bewustzijn.
-Uitgelicht de Vediche kookkunst en het Ayurvedische koken.
-Inzichten in het bereiden van voedsel vanuit de ( Ayur) Vedische traditie.
-Gezamenlijk gerechten bereiden en nuttigen. (Tridosha)
Zelf Tridosha kruidenthee maken.