Ayurveda voeding en kook workshop

Ayurvedische Koken voor de Herfst
Zondag 22 oktober 2023: 10:30 - 15:00 uur.

In de herfst gaat bij iedereen de Vata dosha omhoog.
De gerechten die worden bereid zijn weldadig voor de herfst  en balancerend voor de vata dosha. 
Uitgelicht wordt: aspecten van de vata dosha, kruiden en specerijen voor de herfst.
Combinatie voor de spijsvertering van kruiden granen, peulvruchten en groenten, voor dit jaar getijde.

 

Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier van koken waarbij de levenskracht
in het voedsel behouden blijft. Zo blijft het voedsel vers.
De combinatie van kruiden zorgen ervoor dat het voedsel door het lichaam
gemakkelijk verteerd kan worden, zodat er geen ama  hoeft te ontstaan.
Tevens heeft het invloed op alle zintuigen en ervaar je de invloed van rust op lichaam en geest.
Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier om te integreren in  je dagelijks leven.
 

 

Zondag 26 november
van 10:30 uur - 15:00 uur.

Introductie workshop: Ayurveda in je dagelijks leven
Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier van koken waarbij de levenskracht in het voedsel behouden blijft.

Zo blijft het voedsel vers. De combinatie van kruiden zorgen ervoor dat het voedsel door het lichaam gemakkelijk verteerd kan worden, zodat er geen ama hoeft te ontstaan.
Tevens heeft het invloed op alle zintuigen en ervaar je de invloed van rust op lichaam en geest.
Ayurvedisch koken is een eenvoudige manier om te integreren in  je dagelijks leven.

Centraal staat:
-jij en de 6 smaken, de relatie met de dosha''s en gezamenlijk koken.
-De uitwerking van voedsel en de hoeveelheid voedsel op de geest.
-Het verschil tussen een westerse kok en een Vedisch kok: bewustzijn.
-Uitgelicht de Vediche kookkunst en het Ayurvedische koken.
-Inzichten in het bereiden van voedsel vanuit de ( Ayur) Vedische traditie.
-Gezamenlijk gerechten bereiden en nuttigen. (Tridosha)

Zelf Tridosha kruidenthee maken.     

Praktische info en aanmelden

  • Voor de maaltijd worden biologische ingredienten gebruikt. Er wordt vegatarisch gekookt. (niet veganistisch)
  • De gerechten worden gezamenlijk bereidt en genuttigd.
  • Iedere workshop wordt een ander gerecht bereid.
  • Mocht je allergieen hebben graag dit van te voren aangeven.
  • De kookworkshops zijn interactief en ervaringsgericht.
     
  • De bijdrage voor de workshop € 135,00 inclusief btw en de gerechten.
  • Maximum aantal deelnemers voor deze workshop: 6
  • Lokatie: Hypericon: Berg en dalseweg 83, 6522BC, Nijmegen
     

Dit formulier vraagt om uw naam, emailladres en telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacy verklaring om te zien hoe we met uw gegevens omgaan.
Lees hier de algemene voorwaarden voor aanmelding.

Ervaringen van cursisten

"Ayurvedische kookworkshop. Ik heb een fijne dag gehad. Miranda had alles goed voorbereid en vertelde duidelijk over gezond voedsel dat je je gelukkig voelt wanneer je goed eet. We hebben samen de groenten gesneden en bereid, daarna gezamenlijk gegeten. Het was gezellig." -Y H-

"Interessante kookworkshop gevolgd waar naast erg toegankelijke en lekkere recepten ook veel aandacht was voor uitleg en aandacht voor voeding en gezondheid, een aanrader!" - W v H-

Serene Ruimte

'Ontmoeting van'
Puur en Eenvoud in je Zelf

+31 (0) 6 241 649 26
info AT sereneruimte DOT nl

50.9
870
35
3.140.198.43