Visie


De sereniteit, de rust, de verbinding met je innerlijke ruimte kan er voor zorgen, dat wanneer zich een situatie voordoet in het dagelijkse leven en je dit als onprettig ervaart en je in verbinding met je innerlijke rust bent, kan blijven staan. 
Innerlijke ruimte begint met het zorgen voor jezelf. En je zelf ook de ruimte gunnen om te mogen zorgen voor jezelf.

 

AKASHA

Akasha is het sanskriet woord voor ruimte. Ruimte (ether) is een van de vijf elementen.Alles ontstaat vanuit ruimte, bestaat in ruimte en lost weer op in ruimte. Ruimte is grenzeloos, Akasha is grenzeloos.

In Akasha bevinden en bewegen de andere element in de kosmos. Vuur, water, aarde en lucht. Deze elementen zijn voor ons gemakkelijker waar te nemen dan ether. (ruimte). En toch is ether overal aanwezig,

Ruimte gaat over gewaarwording, buwustzijn en biedt voor de andere elementen de ruimte om te bestaan. 

Wij zijn een deel van de kosmos en ook alle elementen zijn aanwezig in ons, inclusief de eigenschappen van de elementen.
Deze eigenschappen bepalen ons temperament. Vanuit de Ayurveda gezien als de dosha's, waarin de elementen onderverdeeld zijn  in 3 bio energieen. 

KENNIS DELEN

In de vorm van trainingen zoals Ayurveda & zelfmassage is het mijn doel om mijn kennis die ik de afgelopen 22 jaar heb opgedaan te delen.

Ik ben geen Ayurvedisch arts. Wel heb ik de ervaring Ayurveda Practitionar. (het beoefenen van Ayurveda in het leven.

Van 2005 tot heden ben ik actief in mijn goedlopende praktijk MIrre praktijk voor Ayurveda & Natuurlijke Geneeskunde te Nijmegen.
In Hypericon, centrum integrale geneeskunde, is de praktijk gevestigd. Sinds 2005 geef ik wekelijkse Klassieke Yoga lessen. Deze worden op dit moment gegeven in Hypericon.

De afgelopen jaren heb ik vele malen, met succes, Ayurvedische massage trainingen aangeboden. De reinigende en activerende massage volgens de traditie van Harish Johari. In de trainingen die in de eerste plaats bedoeld waren om een ander te masseren, werd er ook een klein gedeelte aandacht besteedt aan zelf massage en dagelijkse routine.


Wanneer we bedenken dat Ayurveda kennis van het leven betekent en dus een levenswijze is,
is het toch handig om eerst bij onszelf te beginnen. 
 

Het begint bij bewustwording.

Na het juiste voedsel,  is het de ademhaling die goed hoort te zijn. Wanneer er een goede ademhaling is dan deze verdere aansturing geven in en door het lichaam naar alle cellen.

Het toepassen van onder andere aspecten uit de Ayurveda wil niet zeggen dat je je hele leven moet omgooien. Het gaat puur om bewustwording. Actie of geen actie/ reactie. Het toepassen omdat je voelt dat het je goed doet is belangrijker dan wanneer je jezelf strenge regels op legt. Want volgens mij is dat niet de bedoeling van zelfzorg en ook niet van het leven.

Het niet iets willen bereiken, maar gewoon omdat je op dat moment voelt dat het goed voor je is. Wanneer je de elementen en hun eigenschappen begrijpt, kunnen veel dingen op zijn plek vallen en kan er een betere afstemming ontwikkeld worden in hoe het leven beweegt. Namelijk niet zo snel als ons mentale lichaam gaat.

Door je zelf (dagelijks) te masseren ontwikkel je een groter lichaamsbewustzijn. Je herkent sneller ongemakken en je herstelt als nodig is sneller. Ayurveda is tenslotte 'beter voorkomen dan genezen'.

Dus wanneer je jezelf ook stromende houd en het innerlijk vuur op de juiste temparatuur en snelheid kan houden vergroot dat je immuumsysteen waardoor je minder vatbaarder bent voor ziektes of ze eerder herkent en eerder hersteld.

En wat je zelf ervaart, is een weten. En vanuit dit weten heb je de kennis om deze weer met anderen te delen die het willen ontvangen.
 

Serene Ruimte

'Ontmoeting van'
Puur en Eenvoud in je Zelf

+31 (0) 6 241 649 26
info AT sereneruimte DOT nl

35.5
680
28
44.211.117.197